Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2009

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2009

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ––08

“ΓΝΩΜΗ του ΠΟΛΙΤΗ”
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ-ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΗΝΙΑΙΑ ΕΚΔΟΣΗ
Ετος Έκδοσης 1978
Ετος 32ο. Αριθ.Φ.
Ιανουάριος -2009

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ-ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΩΝ:
**Λειτουργούν «οι ανεξάρτητες αρχές» «ως συμβούλια μουλάδων» η ως επιβεβαίωση της κακής διοίκησης!!! που δεν μπορεί να ελέγξει η περιοδικά εκλεγόμενη πολιτική εξουσία

**Ατενίζουμε την Σελήνη-τον Άρη, το Σύμπαν-ενώ δε βλέπουμε τα καθημερινά προβλήματα των σταθερών φυσικών φαινομένων που επαναλαμβάνονται, χωρίς να μας προβληματίσουν για την δυνατή αντιμετώπισή τους με τα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα.

**Έξυπνος ο Ελληνικός λαός -μα κουτοπόνηρη η συμπεριφορά του.
*Τελικά, ληστεύουμε, ο ένας τον άλλο, η αλληλοκλευόμαστε στο πνεύμα της Παγκοσμιοποίησης;

**Εξ αντικειμένου θεωρούνται ,ως μεθοδικά μέσα κατευθυνόμενης προπαγάνδας, η αλυσίδα των «Δημοσκοπήσεων» κοινής γνώμης-Γκάλοπ- εκθέτοντας την επιστημονική δομή και κύρος τους.












**«…δεν υπάρχει «Μακεδονική» μειονότητα στην Ελλάδα. Ποτέ δεν υπήρξε.
Κάθε αντίθετος ισχυρισμός, είναι απόλυτα αθεμελίωτος και πολιτικά υποκινούμενος, χωρίς σεβασμό στην Ιστορική πραγματικότητα της περιοχής.»
(Από την επιστολή του Πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή προς τα Σκόπια- 18-7-08)

































ΟΙ ΠΡΟΚΡΙΘΕΝΤΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΓΙΑ ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ.
Η «ΓΝΩΜΗ του ΠΟΛΙΤΗ» ΚΑΤΑΞΙΩΝΕΤΑΙ.
Το ΕΣΡ σε εφαρμογή των διατάξεων του Ν. 3592/08 και των υποχρεωτικών αποφάσεων της Διεθνούς Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών, της ΕΕ, και της Υπουργικής απόφασης 1680/20-8-08, για μετεξέλιξη της αναλογικής εκπομπής, σε ψηφιακή, από 1η Νοεμβρίου 2008 και κύρια από το 2012, προχώρησε στην αξιολογική επιλογή των Τηλεοπτικών σταθμών, που καλύπτουν τις νόμιμες προϋποθέσεις για να εκπέμψουν ψηφιακά. Από τη Θεσσαλονίκη προκρίθηκαν οι 6 Τηλεοπτικοί Σταθμοί: TV-100, 4Ε, Εγνατία, ΓΝΩΜΗ του ΠΟΛΙΤΗ, Europe One, Βαλκάνια TV.

ΥΠΟ ΤΗΝ ΙΩΒΕΙΑ ΑΝΟΧΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ
ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ -ΠΛΗΝ ΙΔΕΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΕΣ- ΑΡΧΕΣ «ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΤΟΥΣ» ΣΑ ΝΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ «ΡΕΠΠΟΥΣΙΑ» ΕΠΙΔΙΩ-ΞΗ ΤΟΥΣ
Επισημάναμε σε αναλυτικό άρθρο μας με τίτλο «Υπερ-θεσμοί στη Δημοκρατία μας, που δίνουν τον βαθμό στην αδυναμία της Δημοκρατίας μας, οι Αν- εξάρτητες αρχές» !! λειτουργούν ως επίπλαστες εξουσίες, που θίγουν ευθέως τις Θεσμο-θετημένες βασικές εξουσίες της Δημοκρατίας μας. Προτείναμε στον Πρωθυπουργό, στα πλαίσια της επανίδρυσης του Κράτους, να ξεκινήσει από την κατάργησή τους, μια και η λογική και σκοπιμότητα της δημιουργίας τους, ανήκει σε Σοσιαλιστικές νοοτροπίες, αύξησης της γραφειοκρατίας σε βάρος του λαού και λαϊκίστικες αλχημικές, που δεν τιμούν την Φιλελεύθερη Δημοκρατία, που θέλει να υπηρετεί ο Πρωθυπουργός. Οι λεγόμενες - Ανεξάρτητες Αρχές-, στην υπέρ-δεκαετή λειτουργία τους, απέδειξαν ότι περισσότερο εμπλέκουν τα πράγματα, και δικαιολογούν περιτ-τούς υψηλόμισθους-συνταξιούχους- που αγρόν αγοράζουν, σε σχέση με τα ουσιαστικά προβλήματα του λαού!! Και αφού επιβλήθηκαν με το χρόνο και το αναντίστοιχο της προσφοράς τους, επιχειρούν να καταστούν υπερεξουσίες και να καθορίζουν και τις πολιτικές των Κυβερνήσεων, παρανοώντας και παρεξηγώντας το ανεξάρτητος, με το αυθαίρετος-αλαζών, που στην Ελληνική κοινωνία, γίνεται ανεκτό.

ΓΙΑ ΠΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ ΜΙΛΑΜΕ
Όταν το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, στις οικονομικές υποχρεώσεις του ανταποκρίνεται αφενός χρονοβόρα και όχι άμεσα, δημιουργείται η πρώτη αναντι-στοιχία στην ρευστότητα, γιατί ο υπόχρεος οφείλει να περιμένει και έτσι δημιου-γείται η ανάγκη του πλαστού χρήματος. Όταν, για παράδειγμα, το Υπουργείο Οικον. και Οικονομικών, πληρώνει εννοείται τις υποχρεώσεις του για τις διαφημιστικές υποχρεώσεις –καταχωρίσεις- του στα ΜΜΕ μετά από ένα εξάμηνο, αφού υποχρε-ώσει το ΜΜΕ να του προπληρώσει άμεσα το ΦΠΑ, το οποίο θα εισπράξει μετά από ένα εξάμηνο. Όταν λοιπόν, το βασικό Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών μετέρχεται αυτές τις μεθόδους, οι κοινοί επιχειρηματίες αναγκαστικά εκδίδουν υπερ-εξάμηνες επιταγές και βάλε και δημιουργούν σε πρώτη φάση,το οικονομικό κενό.

ΤΑ ΠΑΡΑΔΟΞΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ
ΩΣ ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟΙ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ
 Έχουμε περισσότερη γνώση, μα λιγότερη κρίση.
 Έχουμε περισσότερα πτυχία, αλλά λιγότερους λογικούς.
 Έχουμε πολλούς ειδήμονες, αλλά περισσότερα προβλήματα.
 Μιλάμε πολύ ,αγαπούμε σπάνια και μισούμε συχνά.
 Διασπάσαμε το άτομο, αλλά όχι και τις προκαταλήψεις μας.


ΤΟ ΕΣΥ ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ ΣΤΟ ΕΓΩ ΤΟΥ ΠΑΡΑΊΑΤΡΙΚΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
Βασική προϋπόθεση της ζωής αποτελεί η υγεία. Στην Ελλάδα, η υγεία του πολίτη είναι το άλλοθι όλων των Κυβερνήσεων, ότι θα εξασφαλίσουν την προϋπόθεση αυτή για όλους. Κάτι ,που φαίνεται να είναι σε διάσταση θέλησης και πραγματικότητας.
Πάντως, και αν τίποτε δεν καταφέρνουνε ,δεν μπορεί κανείς να αρνηθεί την επιτυχία των –σλόγκαν-τίτλων- που επινοούν είτε, ως ΕΣΥ, είτε ως ΕΓΩ, με μόνο ρεφρέν το δράμα της υγείας των άμοιρων πολιτών, που πληρώνουν τόσο ακριβά την ανασφάλειά τους. Το –μπάχαλο- που επικρατεί στην λεγόμενη υγεία, δεν λέγεται. Η έλλειψη γιατρών ειδικοτήτων, -τα φακελάκια, η έμμεση επιχειρηματική δραστη-ριότητα- των ιδιωτικών κλινών, σε δημόσια Νοσοκομεία, η πολύ-απασχόληση, η ατιμωρησία των αυθαιρεσιών, και η παρεξηγημένη συντεχνιακή επικάλυψη, οδήγη-σαν, σ’ αυτό το λεγόμενο –μπάχαλο- υγείας, επιχειρώντας να δαιμωνοποιήσουν την ανάπτυξη της Ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Πάντως, είτε ΕΣΥ, είτε ΕΓΩ, το πρόβλημα της υγείας του λαού παραμένει σε επίπεδο εξευτελισμού και λαοεμπαιγμού και δεν τιμά ευρύτερα την Ελληνική κοινωνία.


ΕΞΑΡΣΗ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΑΓΑΠΗΣ
ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ !!!
ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΚΤΗΜΟΣΥΝΗΣ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ!!!
Αρμένιοι Ορθόδοξοι και Έλληνες Ορθόδοξοι, έδωσαν παγκόσμιο μάθημα –Αγάπης- και θρησκευτικής αλληλοκατανόησης, πάνω στο ιερό του Τάφου, για την αγάπη τους στον εμπνευστή της αγάπης. Έδειξαν, πόσο άνθρωποι είναι και πως τα ιερά αισθήματα ,γι’ αυτούς είναι λέξεις και συμφέροντα χωρίς καμιά ουσία και 21 αιώνες μετά, δείχνουν πως είναι άξιοι συνεχιστές των «Σταυροφόρων» και αποδεικνύουν την «Ορθοδοξία τους» !!!
Ο φιλόθρησκος Ορθόδοξος Ελληνικός λαός, οι αυτοκράτορες και βασιλείς που πρόσφεραν και προσφέρουν κτήματα και εκτάσεις στα Μοναστήρια, τις Εκκλησίες, τις Μητροπόλεις και το Άγιο Όρος, δεν τις χαρίζει για να αυξήσει τα περιουσιακά δεδομένα τους, αλλά για να έχουν την ευκαιρία να τα διανείμουν στο λαό, ως λειτουργική υποχρέωσή τους. Δεν τα προσφέρει για να δοκιμαστούν τα απωθημένα όσων με σκοπιμότητα εισήλθαν στο Μοναχισμό, καταργώντας την πρώτη αρχή της ακτημοσύνης του Μοναχισμού που επιδίδονται σε λαϊκές δραστηριότητες με σκαν-δαλώδεις επιδείξεις υπέρ-πλουτισμού.. Άραγε, να είναι σημεία των καιρών, ή ευκαι-ρίες αυτοκριτικής, αυτοελέγχου, αυτοκάθαρσης και αναγέννησης των ακατάλυτων αξιών και αρχών, που επιχειρείται να διαβρωθούν, στο πνεύμα της ουτοπικής Παγκοσμιοποίησης.









ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΩΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ
ΜΕ-ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ-ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ- ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ-ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ
Αλήθεια, σ’ αυτή τη Δημοκρατία που δηλώνουμε, τι σχέση και ποιο ουσιαστικό ρόλο και σκοπό μπορεί να επιδιώκει η Ελληνική Βουλή, με την δημιουργία «ιδιόκτητου» Τηλεοπτικού και Ραδιοφωνικού σταθμού, αν δεν είναι απωθημένο κρατικιστικής αντίληψης και ειδικής προπαγάνδας. Τάχα, δεν εξυπηρετούνται οι ανάγκες της από την υπερ-κρατικίζουσα ΕΡΤ αλλά και την πληθώρα των Ιδιωτικών ΜΜΕ και έχει να πει κάτι περισσότερο. Η Κυβέρνηση, που επιχειρεί να ιδιωτικοποιήσει τις ΔΕΚΟ, την Ολυμπιακή, τον ΟΣΕ,τον ΟΤΕ, τα Λιμάνια, επιφορτώνει με μη ανταποδοτικά έξοδα τον έρμο τον πολίτη και σε εποχή οικονομικής δυσπραγίας. Αλήθεια, ο Πρόεδρος της Βουλής, που φαίνεται να είναι και ιδιαίτερα ενθουσιασμένος ,μπορεί να μας εξηγήσει στο πλαίσιο του Φιλελευθερισμού που υπηρετεί, πως δικαιολογεί μετά την καταχρηστική επιβάρυνση των πολιτών με την ΕΡΤ και με την επιπλέον λειτουργία των ΜΜΕ της Βουλής, τι χαράτσι αναλογεί στον πολίτη που τελικά υποχρεώνεται να πληρώσει τις πολιτικές ανευθυνότητες και θεσμικές ανασφάλειες ακόμη και πολιτών-πολιτικών- που θέλουν να υπηρετούν τον Φιλελευθερισμό και την Ελεύθερη αγορά.
Όταν η Ε.Ε. ζητά να Ανωνυμοποιηθούν οι Δημοτικοί σταθμοί, σε πιο πλαίσιο θα ενταχθούν τα ΜΜΕ της Βουλής. Είμαστε περίεργοι, να ακούσουμε την τριγωνική ή τετραγωνική απάντηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου