Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2009

Σεπτέβριος-2009

` ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ––09 έτος 32ο
“ΓΝΩΜΗ του ΠΟΛΙΤΗ”
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ-ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΗΝΙΑΙΑ ΕΚΔΟΣΗ
Ετος Έκδοσης 1978 -32Ο έτος
(Ι.-I-A)-Σεπτέβριος-2009-Αριθ.Φ.351-
ΜΙΛΑΤΕ !!!
Στους 93,7 FM
«ΓΝΩΜΗ του ΠΟΛΙΤΗ»



**«…δεν υπάρχει «Μακεδονική» μειονότητα στην Ελλάδα. Ποτέ δεν υπήρξε.
Κάθε αντίθετος ισχυρισμός, είναι απόλυτα αθεμελίωτος και πολιτικά υποκινούμενος, χωρίς σεβασμό στην Ιστορική πραγματικότητα της περιοχής.»
(Από την επιστολή του Πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή προς τα Σκόπια- 18-7-08)



1-«ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ»
ΜΕ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΠΟΧΗ 50% !!!
ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΤΩΝ ΧΡΟΝΙΩΣ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΩΝ
ΚΑΙ ΕΞΟΡΚΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΡΕΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΡΚΙΝΩΜΑΤΟΣ-
ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΟ ΚΟΨΙΜΟ ΤΩΝ ΚΕΦΑΛΩΝ ΤΗΣ ΛΕΡΝΑΙΑΣ ΥΔΡΑΣ-
ΠΑΡΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΨΙΜΟ ΤΩΝ ΚΟΜΜΕΝΩΝ ΚΕΦΑΛΩΝ

Η θεμελίωση του νέο-Ελληνικού Κράτους, μετά την Απελευθέρωση σε σαθρά θεμέλια, της νοοτροπίας των κοτσαμπάσιδων, των τοπικών φεουδαρχών, με τη λογική του βολέ-ματος και της αρπαγής των λαφύρων για την συμμετοχή τους στην απελευθερωτική συμ-βολή τους, δεν μπορεί να αλλάξει με εξορκισμούς και έκφραση επιθυμιών. Σε όλη την Κυβερνητική περίοδο του νέο-Ελληνικού κράτους, οι φορείς της εξουσίας, ενίσχυσαν και συντήρησαν την αρχική καρκινογένεση και επαύξησαν την Κρατική Λερναία, που φτάνει σε σημείο να πνίξει την Ελληνική κοινωνία και την πρόοδό της.

Ο Πρωθυπουργός, που υποσχέθηκε ως βασική Κυβερνητική αρχή του, την «Επανίδρυ-ση του Κράτους» έμεινε στην καλή διάθεσή του, χωρίς να τολμήσει να κάνει την ου-σιαστική τομή, αναλισκώμενος σε περιθωριακές ενέργειες και επιχειρώντας να αντιμε-τωπίσει το πρόβλημα με την αποτυχημένη τακτική της κοπής των κεφαλών της Λερναί-ας και όχι με το κάψιμό τους, που είναι αποτελεσματικό. Δεν τόλμησε και δεν μπόρεσε -αλλ’ ούτε και βοηθήθηκε- να κάψει τις κεφαλές, του Χρηματιστηρίου, των Ομολόγων, των συμβιβασμένων –υποεπιχειρήσεων- των προμηθειών, των Υποκλοπών, της SIEMENS, του Βατοπαιδίου, της ηγετικής ομάδας των Δικαστών για ανοχή και συγκά-λυψη των παραδικαστικών και της Αστυνομίας για εσκεμμένη υπαλληλοποίηση και προστατευτισμό, καθώς και του «πόθεν έσχες» των επωνύμων και κάθε ΄Ελληνα. Η α-ποκάλυψη όλων αυτών των κεφαλών της κρατικής λερναίας, φτάνουν να αναγνωρί-σουμε στον Πρωθυπουργό, ότι επιχείρησε ως λύση, το κόψιμο των κεφαλών της λερναί-ας, με την δικαστική ανάδειξη τους και όχι με το αποτελεσματικό κάψιμο, που είχε ως αποτέλεσμα, τον πολλαπλασιασμό των παρακρατικών ενεργειών, που οδήγησαν ουσια-στικά και στην απαξίωση του πολιτικού συστήματος, με απόδειξη τη πρωτοφανή σε Ελ-ληνικά δεδομένα αποχή 50%,των Ευρωεκλογών. Αντί λοιπόν ο Πρωθυπουργός, να αρ-κεσθεί στην νομική ανάδειξη και περιγραφή των κακουργηματικών δράσεων, οφείλει να μιμηθεί την δοκιμασμένη μέθοδο του Ηρακλή, να κάψει τις κεφαλές της Λερναίας Ύδρας, ή την αποτελεσματικότητα της κοπής του Γόρδιου Δεσμού, για να λύσει ορι-στικά την Πολιτική-κρατική- Γάγκραινα, που κατατρώγει την Ελληνική κοινωνία και το Έθνος. Ο Πρωθυπουργός έχει την τελευταία ευκαιρία, να αναδειχθεί σε καινοτόμο Πρωθυπουργό και όχι σε διαχειριστή κακώς κειμένων συστημάτων. Eτσι τον θέλει, η νέο-Ελληνική κοινωνία-και το Έθνος.
1-ΜΕ ΚΑΡΤΕΛ
Ο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΗΣ ΠΑ-ΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ
Καρτέλ στο Γάλα, στις Τράπεζες, στη Βιομηχανία, στα Σούπερ Μάρκετ, στις Διαφημι-στικές εταιρείες, στις εταιρείες Δημοσκόπησης, στις κατασκευαστικές εταιρείες, στο ε-μπόριο των Αγροτικών προϊόντων. Καρτέλ, η νέα επινόηση για εξαθλίωση των πολιτών-καταναλωτών. Τα πολιτικά Κόμματα, έρμαια των Καρτέλ, διαχειρίζονται την κρίση και ουσιαστικά επιβραβεύουν τον συμβιβασμό τους με την πραγματικότητα που επιβλήθηκε, χωρίς να μπορούν να ελέγξουν την κατάσταση.
1-«Ο ΑΠΛΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ» ΚΑΙ Η ΒΟΥΛΗ ΩΣ « ΚΟΛΥΜΒΙΘΡΑ ΤΟΥ ΣIΛΩΑΜ»
ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙ ΣΕ ΞΕΡΩΛΕΣ ΚΑΙ ΣΩΤΗΡΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.
Διερωτάται κανείς , όταν ακούσει έναν Βουλευτή, έναν Υπουργό, έναν προσκεκλημένο σε παράθυρα, να επικαλείται τον όρο ,να μας καταλαβαίνει και ο απλός πολίτης, λες και αυτός ,χθες και πριν πάρει τη θέση αυτή, δεν ήταν ένας πολίτης-απλός πολίτης, και ότι η εμπειρία η γνώση η δημιουργικότητά του ήταν διαφορετική από τους άλλους. Δηλαδή, ο μέχρι χθες, απλός πολίτης, που τύχη αγαθή πήρε μια θέση, δεν άλλαξε στην πραγματικό-τητα σχεδόν σε τίποτε, από εμπειρία, γνώση και παραγωγή, έκτός της νέας θέσης που απέκτησε και τη λεοντή του τίτλου του. Το ποιο σωστό, θα ήταν, αν έλεγε! Για να μά-θουν, ή να καταλάβουν τι λέμε και αυτοί που μας ακούν και βλέπουν, και όχι «για να μας καταλάβει και ο απλός πολίτης» λες και αυτός, επιλέχτηκε γιατί ήταν ποιο σοφός, πιο διακεκριμένος στη ζωή του, στην δουλειά του, στην οικογένειά του. Γιατί, πως μπορεί να δικαιολογηθεί, ένας που δεν δούλεψε ποτέ στη ζωή του, δεν ΄ίδρωσε το αυτί του, δεν κώλυσε κανένα ένσημο,(εκτός από αφίσες) να έχει το δημόσιο θράσος, να συμβουλεύει τους άλλους και μάλιστα τους καλύτερούς του και να πουλά πνεύμα, χωρίς καμιά ευθύνη και ντροπή. Δυστυχώς, η Βουλή, δεν λειτουργεί, ως «Κολυμβίθρα του Σιλωάμ»,ώστε όποιος μπει σ΄ αυτήν, να επενεργείτε το θαύμα και από -σχεδόν άχρηστος- να καταντά σωτήρας και σύμβουλος των άλλων. Γιατί δυστυχώς, στη Βουλή, δεν επιλέγονται οι άρι-στοι στο πνεύμα, το ήθος και τα έργα, ώστε οι άλλοι να μπορούν να λέγονται «απλοί πο-λίτες»!!! και αυτός, απλά τυχερός.

1- ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΙΚΗ ΥΣΤΕΡΙΑ-
Η ΝΕΑ ΟΥΤΟΠΙΚΗ ΕΠΙΔΙΩΞΗ –ΙΔΕΑΤΟΥ- ΣΤΟΧΟΥ
ΩΣ ΠΡΟΠΕΤΑΣΜΑ ΤΟΥ ΑΠΑΞΙΩΜΕΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΑΠΝΟΥ
ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΟΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΘΗ-ΜΕΡΙΝΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ –ΠΕΙΝΑΣ- ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΙΑΣ-ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΠΡΙΝ ΠΕ-ΘΑΝΟΥΝ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ
Το κάπνισμα άμεσα, ή έμμεσα, φέρνει τον αργό θάνατο, ενώ η ανεργία και πείνα φέρ-νουν τον άμεσο θάνατο .
Ενώ, τόσα βασικά προβλήματα ζωής και επιβίωσης, απασχολούν την Ελληνική κοινωνί-α, απόλυτη φτώχεια, ανεργία, πείνα κυριολεκτικά των 2/3 του λαού, η πολιτική ηγεσία του τόπου, με προεξάρχουσα την Κυβέρνηση, και την συμπαιγνία των Κομμάτων, ασχο-λούνται με την αντικαπνιστική εκστρατεία. Επιχειρεί να ασχοληθεί με τον καπνό, αντί της φωτιάς –των προβλημάτων επιβίωσης- της Ελληνικής κοινωνίας, στην λογική της παροιμίας, όλα τα’ χει η Μαργιορή, ο καπνός την απειλεί!! Το φάσμα της απόλυτης φτώχειας, που απειλεί άμεσα την Ελληνική κοινωνία, επισκιάζεται με την αντικαπνιστι-κή εκστρατεία που επιστράτευσαν ως προπέτασμα των λαϊκών αγωνιών. Το κάπνισμα απειλεί άμεσα τη ζωή του καπνιστή και έμμεσα του μη καπνιστή, που τους οδηγεί μα-κροπρόθεσμα στο θάνατο, και όμως δεν βλέπουν τον άμεσο κίνδυνο, το να πεθαίνουν οι άνθρωποι, πιο γρήγορα και άμεσα, από την πείνα.
2-ΠΟΛΥΤΕΛΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ
ΕΠΙΣΗΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΑΡΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΜΕ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΦΕΛΕΙΣ
Άκουσον, άκουσον. Ενίσχυση του Εμπορίου και της Οικονομίας, με επιδότηση αγοράς πολυτελών αυτοκινήτων και αντικατάσταση Aircontition, και με επιδότηση εργασίας, με ΤΕΜΠΕ για κερδοφόρες επιχειρήσεις, είναι οι φαεινές ιδέες των Κυβερνητικών συμβού-λων ,που δεν έχουν ουσιαστικές προτάσεις για επίλυση των προβλημάτων του λαού. Α-ντί να δημιουργήσουν εστίες δημιουργικής δουλειάς για σήμερα και αύριο, επιχειρούν να συγκαλύπτουν με προχειρότητες τις ουσιαστικές ανάγκες της κοινωνικής ζωής. Αντί να επιδοτήσουν πηγές εργασίας και παραγωγής, που συντηρούν την διάρκεια της εργα-σίας, και την ζωή, επιδίδονται σε επιφανειακές προσφορές και βολεύουν τους βολεμέ-νους. Αν αυτό λέγεται Κυβερνητική προσφορά, εμείς τότε ζούμε στον κόσμο μας!!! Συ-νεχίστε έτσι, η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει!!! Ο Θεός, ευτυχώς, την προστατεύει!!!


1- ΒΡΑΧΝΑΣ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ
ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ -
Αν και δεν υπάρχει αξιόλογη Ασφαλιστική κάλυψη των υποχρεωτικώς και επί ποινή –ασφαλιζομένων στη Δημοκρατία.
Αν και δεν υπάρχει αξιόλογη υγειονομική περίθαλψη.
Αν, το όλο σύστημα υγείας, ξεπερνά και τον πίθο της Πανδώρας, και μετατρέπεται σε μπούμερανγκ των ασφαλισμένων-άμοιρων- εργαζομένων. Έχει ουσιαστικά μετατραπεί σε αληθινό βρόγχο των Μικρομεσαίων Επαγγελματιών, που τον απειλούν όχι μόνο με –πρόστιμα- ως μόδα εισπρακτικού τυχοδιωκτισμού του νεοελληνικού κράτους-τον απει-λούν και με φυλακίσεις, αν τυχόν καθυστερήσει , ή και αδυνατεί να πληρώσει, έτσι που να συμπληρώσουν τον «γνήσιο κοινωνικό τους ρόλο»!!! .Έχουν δυστυχώς ,καταντήσει ,από κοινωνικοί φορείς προστασίας, σε ανίερους μονομερείς εκμεταλλευτές του Ελληνι-κού λαού και με το Νόμο !!! Έχετε άλλη άποψη; Απαντήστε μας.

2- ΕΚΜΟΝΤΕΡΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ-
ΧΩΡΙΣ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΘΕΣΜΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ
Τις τελευταίες 10/τίες, είναι γεγονός, ότι η Αστυνομία –η θεσμική εκτελεστική ε-ξουσία-στη Δημοκρατία, εκμοντερνίστηκε, υποδιαιρούμενη σε αρχηγεία-τύπου κα-πετανάτα-στην εμφάνιση-στολή, στην Συνδικαλιστική –διαιρετική- οργάνωση, στην γραφειοκρατικοποίηση, την ανασφάλεια του πολίτη και από ειδικό σώμα παροχής τάξης και ασφάλειας του Ελληνικού λαού, κατάντησε σε κοινή δημόσιο-υπαλληλική υπηρεσία, με όλα τα παρεπόμενα, την αύξηση των ληστειών, της εγκληματικότητας, την γενική ανασφάλεια του πολίτη. Το ερώτημα που προκύπτει είναι, πως ένας ορ-γανισμός που μπορεί να εκμοντερνίζεται, δεν εκσυγχρονιζεται, ώστε να επιτελέσει τον Θεσμικό του ρόλο. Ο πολίτης μένει με το ερώτημα. Μια τέτοια Αστυνομία, τι την χρειαζόμαστε και τελικά ποιος έχει την τελική ευθύνη της ανεκτικής αυτής κα-τάστασης, που ενώ έχουμε κατά τίτλο Αστυνομία, δεν έχουμε την στοιχειώδη αξιο-πρεπή ασφάλεια, ατομική, οικογενειακή και κοινωνική. Να υπολογίσουμε, πως δεν μπορούν, ή δεν θέλουν; φυσικά όχι. Τι φταιει λοιπόν; Καιρός είναι να μας προβλη-ματίσει, ως πολίτες και να απαιτήσουμε, υπευθυνότητα και ανταποδοτικότητα, πριν γίνουμε «Τέξας» και χρησιμοποιήσουμε την αυτοάμυνα και αυτοδικία, κάτι που έχει προβληματίσει πολύ σοβαρά τον Ελληνικό λαό.

1- “ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ Ή ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ-
ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ Ή ΛΑΊΚΙΣΜΟΣ” !!!
Προσχηματικός Σοσιαλισμός, ή επιφανειακός Φιλελευθερισμός
Το δίλημμα των Ευρωεκλογών προσδιορίστηκε στην παραπάνω συνάφεια και ανεδαφι-κότητα των πολιτικών Κομμάτων στην Ελλάδα. Μη έχοντας συγκεκριμένο Πολιτικό πρόγραμμα, επιχειρούν με συνθήματα να δημιουργήσουν σύγχυση και ανασφάλεια κρί-σης στους πολίτες.
Παραβλέποντας, πως ο Σοσιαλισμός με τις κλιματολογικές παραλλαγές του και τις χρω-ματολογικές προτιμήσεις του, όπως εφαρμόστηκε και κατέπεσε στον Ευρωπαϊκό χώ-ρο, δεν μπορεί σήμερα να αποτελεί Πολιτική φιλοδοξία για νέα εμφάνιση ούτε και με « αναπαλαιωμένα» πρόσωπα που κρίθηκαν ιστορικά και τοποθετήθηκαν στην ναφθα-λίνη για Μουσειακή ενημέρωση και αποφυγή. Σίγουρα, η πολιτική παραφθορά της Κοι-νωνικής Δημοκρατίας, με αλχημικούς όρους, δεν έδωσε λύσεις στην καθημερινότητα του πολίτη και δη στην Ελλάδα, λίκνο της Δημοκρατίας. Θα κατέληγε κανείς ,πως ο εφαρ-μοσμένος Σοσιαλισμός γνήσιος, ερμαφρόδιτος και τριτοδρομικός, εκφράστηκε με ου-σιαστικά στοιχεία βαρβαρότητας , θεωρίας και πραγματικότητας, που γεύτηκε η πιο αφε-λής κοινωνία των ανθρώπων, που πίστεψαν στην επί γης βασιλεία των ουρανών!! Αλλά φευ, διαψεύστηκαν. ΄Ένα πολιτικό σύστημα που στηρίχτηκε στην ευ-φαντασία, την καλή πρόθεση και αρνήθηκε την πραγματικότητα και δυνατότητα. Άλλ’ ώστε , στην Ελλάδα , στο όνομα του Σοσιαλισμού ,δημιουργήθηκαν τα μεταπολεμικά «νέα Τζάκια και οι νεό-πλουτοι» και διαβλήθηκαν οι Θεσμικοί φορείς, με λαϊκίστικη νοοτροπία, απαλλοτριώ-νοντας την Νομοθετική και Εκτελεστική εξουσία, ώστε να υπεισέλθουν οι «παρα-Δικαστικοί και παρα-Αστυνομικοί» παράγοντες, που επέτρεψαν και την έξαρση των κλοπών, ληστειών και κουκουλοφόρων !! ως εκφραστών της βαρβαρότητας ,που εμπε-ριέχει ο προσχηματικός Σοσιαλισμός!!! και ανέχεται ο επιφανειακός Φιλελευθερισμός.

1-ΦΕΟΥΔΟΚΡΑΤΕΙΤΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ «ΔΗΜΟΣΙΑΣ!!» Υ-ΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΔΥΣΑΝΑΛΟΓΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ
Οι Υπουργοί Υγείας , έρχονται και παρέρχονται, με τις καλές προθέσεις τους, ενώ το σύστημα παραμένει με τις δομές του, σχεδόν αναλλοίωτο και αναποτελεσματικό, αφού επιβάλλεται με τις μικρο-εργολαβικές μορφές του και τις διαπλοκές των προμηθειών, των ιδιωτικών-ατομικών κλινών-των διευθυντών- καθηγητών, με τις περιττές εξετάσεις, με την φαρμακευτική «μεθοδευμένη επιδότηση»,την αναντίστοιχη Συνταγογραφία και όσα απερίγραπτα συμβαίνουν με την μορφή της φακελοδότησης. Και όλη αυτή η κατά-σταση εκφράζεται αν δει κανείς την μισθολογική ακαταστασία που επικρατεί στο ιατρι-κό, και το νοσηλευτικό προσωπικό, που αντί να αμείβεται φυσιολογικά, επιχειρείται με υπερωρίες, ψευτο-υπερωρίες και επιδόματα να συμπληρώνει το μισθό του. Με αυτές τις καταστάσεις ,μπορεί να λειτουργήσει κανένα σοβαρό σύστημα Υγείας, ρωτάμε τον κάθε Υπουργό και Κυβέρνηση.

1- Η ΚΥΠΡΟΣ
ΔΙΧΟΤΟΜΗΜΕΝΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ Ε.Ε. (σκίτσο τείχους)
ΗΜΙΚΑΤΟΧΗ ΣΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ –ΠΟΥ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Α-ΝΤΙΦΑΤΙΚΟΤΗΤΑ TOY ΟΥΤΟΠΙΚΟΥ-EΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΟΡΑΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΟΣΜΟΥ ΟΗΕ!!!

Τον ουσιαστικό ρόλο της Ε.Ε. ως ένωσης Κρατών για κοινή Πολιτική, Οικονομική και Πολιτιστική επιδίωξη, διαψεύδει η άμεση αποδοχή και ανοχή της στρατιωτικής κατοχής της Κυπριακής Δημοκρατίας, από μη μέλος της και φιλόδοξη χώρα για ένταξη, που γράφει στα παλιά της παπούτσια, αποφάσεις του ΟΗΕ, και αυτής της Ε.Ε. Διερωτάται, ο κοινός νους, η χοντροκομμένη αυτή ανοχή, ποια σοβαρότητα της Ε.Ε, και του ΟΗΕ, μπορεί να δικαιολογήσει .

1-** ΑΛΗΘΕΙΑ-ΨΕΜΑ,
Έ!! Όχι και λογοκρισία-για το αυτονόητο, η εκπομπή που αναδεικνύει την πολιτιστική εξέλιξη της νέο-ελληνικής κοινωνίας!!! και χρειάστηκε την «Ανεξάρτητη Αρχή» για να στερήσει την Ελληνική κοινωνία, από μια τέτοια «μορφωτική, ψυχαγωγική και ψυχανώ-μαλη» –εκπομπή- που την επένδυσαν με μια κατά τα άλλα αξιόλογη Μουσικο-συνθέτη, της οποίας ο σύζυγος στο όνομα των ατομικών-επαγγελματικών δικαιωμάτων, και προ-φανώς -στην καλομισθοδοσία της- δεν επενέβη να επιβάλει τις κλασικές αξίες του Ελλη-νισμού, παρά την βουλευτική του λειτουργική ιδιότητα ,ενώ σε άλλα εκτονώνεται!! (Λαθρομετανάστες, Κουκουλοφόρους, που μόνο υλική ζημία επιφέρουν-και όχι ψυχο-φθορία, ατομική ξεφτίλα και κοινωνικό ξεπεσμό στον οποίο συμβάλλουν δύο δυστυχώς επώνυμοι με επικαλούμενο ήθος) Ε! όχι όμως και λογοκρισία, κάτι που έπρεπε να προ-λάβει η δεοντολογική επιτροπή του καναλιού, που εξ υπακούετε, ότι τηρεί τα χρηστά στοιχειώδη ήθη, της ατομικής, οικογενειακής και κοινωνικής αξίας και δεν θεωρεί την αρχή ,ο σκοπός του κέρδους-υπερκέρδους, αγιάζει τα Μέσα, αλλά εκθέτει και την ου-σιαστική έννοια της Ελευθερίας.

1-ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ –ΛΑΘΡΟ-ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ!!
ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ- ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΟΧΗ-
ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΟΙΜΩΓΕΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑΚΩΝ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΩΝ!!!
Έπρεπε να δούμε και αυτό. Μετανάστες -νόμιμοι και παράνομοι-στην καρδιά της Αθή-νας, να εναντιώνονται στην Αστυνομία, και να καινε τις περιουσίες των Ελλήνων, ώστε να καταλάβουμε το λεγόμενο μπάχαλο που επικρατεί και το επίπεδο Δημοκρατίας που εκμεταλλεύονται, όλοι αυτοί –οι μπουλουκμπασίδες- που φιλοξενούνται στην πατρίδα μας, χωρίς καμιά πρόσκληση και χωρίς καν να μας ρωτήσουν. Οι λόγοι που χρησιμο-ποίησαν είναι προσχηματικοί και δεν πείθουν, αλλά και δεν τους δίνουν το δικαίωμα να αντιδρούν προσχεδιασμένα. Και η κίνησή τους εκλαμβάνεται ως οργανωμένη και πρώτη άσκηση διερεύνησης των Ελληνικών μπόσικων, αγνοώντας προφανώς τους «φύλακες των Θερμοπυλών», που αν χρειαστεί ,θα τους δώσουν να καταλάβουν!!

1-ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΘΗ-ΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ
** Παγκόσμιο μνημείο Ο ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ. στις 20-Ιουνίου ανέδειξαν στην πράξη με τα επίσημα εγκαίνια του υπερσύγχρονου Μουσείου της Ακρόπολης, με προσκυνητές τους επικεφαλείς της Οικουμένης, και αισιόδοξο μήνυμα στην σύγχρονη Παγκόσμια πο-λιτιστική καταχνιά.
**Απαρχή του νέο-Ελληνισμού: Το 2004, με τους απαράμιλλους Ολυμπιακούς αγώνες και στις 20- Ιουνίου 2009 με τα εγκαίνια του Μουσείου της Ακρόπολης, ως το σημαντι-κότερο Τεχνολογικό επίτευγμα της Ευρώπης στην τελευταία 10/τία,η Ελλάδα διεκδικεί την πολιτιστική Οικουμενική πρωτιά και θέση της. «ίτε παίδες»
**Δεν χρειάζονται Άγγελοι στην Ελληνική κοινωνία, αλλά νόμους που να ισχύουν και να εφαρμόζονται επί παντός και το πως και πόθεν έσχες!!! του κάθε λιμοκοντόρου, μέ-χρι 4ου βαθμού συγγένειας.
**Στο μπάχαλο της εμπορευματοποίησης των Μέσων Επικοινωνίας και Ενημέρωσης- Εφημερίδες και Τηλεοράσεις, κόντρα κρατά η Περιφερειακή Τηλεόραση «ΓΝΩΜΗ του ΠΟΛΙΤΗ» που δεν υιοθέτησε, τις μεθοδευμένες εισπρακτικές τακτικές, των Αστρολο-γιών, των 090..,των SMS ,και των ποικίλων ευτελών εφευρέσων των γαία πυρί μιχθήτω.
** Συμπλήρωσε τα 20 χρόνια και πλέον, από την αρχική αίτηση –Αριθ. Πρωτ. 6080/18-3-1998- Ίδρυσης και λειτουργίας της Περιφερειακής Τηλεόρασης Θεσσαλονίκης
« ΓΝΩΜΗ του ΠΟΛΙΤΗ» Την αξιοπρέπεια δεν μας την επιβάλλουν, την νοιώθουμε.
**Αλήθεια τι θα πει –Σοσιαλισμός με ανθρώπινο πρόσωπο- που επικαλούνται οι «νέο-Σοσιαλιστές».Υπάρχει και Σοσιαλισμός με άλλο πρόσωπο; τουλάχιστον κατονομάστε τον, αν υπήρξε και υπάρχει στην πραγματικότητα , ή αν είναι στην φαντασία σας.
**ΕΣΤΩ ΚΑΙ- DIBEIT- (NTIMPEΪT)- αφού δε βρέθηκε καμιά αντίστοιχη Ελληνική λέξη. Είναι όμως, ποιοτική Δημοσιογραφική εργασία, ή διατεταγμένη καθοδήγηση, που δυστυχώς εφάρμοσαν τα καλά παιδιά!! Που τους έκαναν την τιμή να τους διακρίνουν, από τόσους άλλους!!! Κανείς προφανώς, δεν θα είπε: «Δεν δέχομαι να μου πείτε τι θα πω και τι θα ρωτήσω»!!!
**Τρις το λάδι, δυο το Ξίδι, δέκα το λαδόξιδο, η νέα εμπορική λογική. Παίρνετε δύο , το τρίτο σας το χαρίζουμε!! Δύο τρόποι λογαριασμών, για να πάρουν αυτά που θέλουν οι μαγαζάτορες. Σκέφτεστε άραγε ,πόσο να κοστίζει το ένα ,ώστε το τρίτο να το χαρί-ζουν!!! στο όνομα προφανώς της εμπορικής ασυδοσίας και κοινωνικής αγυρτείας!! Όταν δεν ισχύει το «πόθεν έσχες»
** Το Πανεπιστήμιο, εξ ορισμού είναι αξιολογημένο,-αυτοαξία- και δεν έπρεπε να τεθεί το θέμα αξιολόγησής τους. Και μόνο το θέμα της αξιολόγησης των Πανεπιστημιακών, προδίδει την αυτοκατάρρευσή του και την απώλεια του όρου Πανεπιστήμιο, έτσι που το κατάντησαν οι καλοβολεμένοι κουλτουριάριδες και προοδευτικοί !!!Επιβάλλεται η εκ νέου «επανίδρυσή του» με την ουσιαστική αξιολόγηση, και όχι με κουμπαριές και συ-μπεθέρους!!
1- ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΟΛΕΓΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ.
ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΑΝΑΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΙΔΡΥΣΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ
ΜΕ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΒΟΛΗ ΚΑΙ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ
ΤΟ «ΚΕΦΚΣ» (1975-2009) ΚέντροΕλευθέρωνΦιλοσοφικών-Κοινωνικών Σπουδών-
ως Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών, που τίμησε «τις Πανεπιστημιακές Σπουδές» και έγινε αποδεκτό από δεκάδες Πανεπιστήμια της Ευρώπης και Αμερικής, δεν θα «Μαϊ-μουδίσει» και δεν θα Καραγκιοζοποιηθεί ,35 χρόνια μετά (1975-2009), υποδυόμενο τον «απατηλό» τίτλο του Κολεγίου, για να εκδίδει «Βεβαιώσεις» και όχι επιστημονικά πτυχία , προκειμένου να καλύψει την αναποφασιστικότητα του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων !!!κάτω από την «εκβιαστική απειλή» των συντεχνιακών ενώσεων των Πρυτάνεων, του ΟΛΜΕ, και την συγχορδία των «Αριστεριστών» που όπως αποδεικνύεται, υπαγορεύουν στην «Φιλελεύθερη» Κυβέρνηση αντιδημοκρατικές απο-φάσεις, μετατρέποντας τον κάθε Υπουργό σε μαριονέτα πολυθρόνας και όχι επιτελικό πολιτικό. Εμείς δεν θα υποκύψουμε σε ερμαφρόδιτες λύσεις, σε βάρος της Φιλελεύθερης Δημοκρατίας που πιστεύουμε και δεν συμβιβαζόμαστε να λειτουργούμε εν Δημοκρατία μεν το όνομα, ολοκληρωτική δε πρακτική. Και ερωτούμε , τον Υπουργό και την Κυβέρ-νηση. Ποια Δημοκρατία, ποιο ανθρώπινο δικαίωμα, απαγορεύει στον Πολίτη να δρα δη-μόσια και το δημόσιο συμφέρον. Εκτός και αν η Δημοκρατία μας είναι ιμιτασιόν!!! και μπορεί να μακραίνει και να κονταίνει ανάλογα με τις πιέσεις των αριστερών μειοψη-φιών, ώστε να φτάσουμε στην ίδρυση των Ιδιωτικών Πανεπιστημίων ,στη λογική, «μι-λώντας, κουβεντιάζοντας.. πηγαίνουμε στην Πόλη».

1- **Η ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΗ ΑΠΛΗΣΤΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΚΑΤΕΧΕΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΤΟΝ ΟΔΗΓΕΙ ΕΣΑΕΙ ΣΤΗΝ ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΤΟΥ !!!
Ενώ ,γνωρίζουν καλά, οι θνητοί άνθρωποι- πως όσα κι αν αποκτήσουν, και όλο τον κό-σμο, τίποτα σίγουρα δεν πρόκειται να πάρουν μαζί τους –κάτω από τα ραδίκια, ή και στον άλλο κόσμο, εντούτοις δεν έχουν βάλει μυαλό και μέτρο στη ζωή τους. Αιτιολογούν με προχειρότητα , πως τα κάνουν ,για να εξασφαλίσουν τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους –που προϋποθέτουν, ότι θα είναι ανίκανα να επιβιώσουν, ενώ ασυνείδητα τα οδη-γούν στη ραστώνη και ραθυμία, που οδηγεί σίγουρα στην καταστροφή.

2- ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ
**TI EΓINE ME TO ΠΕΡΙΒΟΗΤΟ TEMKE !!!
Το ΤΕΜΚΕ , ως πολιτική της Κυβέρνησης, έκανε μεγάλο ντόρο και αναπτέρωσε τις ελπίδες των Μικρομεσαίων ,που τελικά έμειναν στην αφέλειά τους. Το Υπουργείο που έκανε τον πολιτικό ντόρο, πως ήθελε να στηρίξει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, δεν μας είπε τελικά ποιοι πήραν τα χρήματα και με ποια ουσιαστικά κριτήρια. Τελικά αναδεί-χτηκε σε καλή διάθεση και καλές προθέσεις της Κυβέρνησης. Ο κόσμος των μικροεπι-χειρήσεων αναμένει ουσιαστικά στοιχεία για να πειστεί.
2-** Η Έκθεση Βιβλίου της παραλίας της Θεσσαλονίκης, που τα περίπτερα της νοικιά-ζονται, τα βιβλία πωλούνται, και αν υπήρχε τρόπος να μπει και είσοδος θα έμπαινε. Πως γίνεται να θεωρείται Πολιτιστική προσφορά, και δεν είναι αμιγής εμπορική οργάνωση!!! με πολιτιστικές εκφράσεις.

2-**ΑΝΟΙΧΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ….
ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ…. ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ
Έπρεπε η ζωή να τους αναδείξει σε πολιτικούς, Υπουργό, Εκπρόσωπο Τύπου, κλπ στο Κόμμα τους ,για να διαπιστώσουν έστω και αργά ότι χρειάζονται και ανώτατη Εκπαί-δευση. Με αυτήν την διαπιστωμένη ανάγκη, επέλεξαν ,τώρα στα γεράματα, να παρακο-λουθήσουν τα Μαθήματα του -Ανοιχτού Πανεπιστημίου- για να εφοδιαστούν και με ένα πτυχίο στην πολιτική τους καριέρα… έστω και αργά.. μπράβο τους!!!

2-ΝΕΟΠΛΟΥΤΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΤΖΑΚΙΑ!!! ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΚΑΙ Η ΦΤΩΧΟΜΑΝΑ ΑΠΟ «ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙ-ΡΗΣΕΙΣ»!!
Σε προηγούμενο φύλο της Εφημερίδας μας, αναγγείλαμε την έρευνα που πραγματοποιεί-ται στην Θεσσαλονίκη και ευρύτερα, προκειμένου να επισημανθούν οι έσχατοι νεόπλου-τοι- τζάκια- που ενώ δεν δούλεψαν σχεδόν καθόλου ως επιχειρηματίες, ακόμη και σαν κανονικοί υπάλληλοι, παρουσιάζονται με δυσανάλογα περιουσιακά στοιχεία, ξεφεύγο-ντας από κάθε έλεγχο και σφυρίζοντας αδιάφορα, πως το φαινόμενο αυτό είναι η μόδα της τελευταίας 20ους πολιτικής περιόδου!!! Σύντομα θα δημοσιοποιηθούν τα αποτελέ-σματα, για να δούμε τελικά τους «μάγκες» της κοινωνίας μας, τα νέα τζάκια της φτωχο-μάνας, που θέλουν και να μας διοικούν!! είτε από τη Βουλή, είτε από τη Νομαρχία, είτε από τον Δήμο, είτε από την Εφορία, είτε από την Πολεοδομία, είτε από τα Νοσοκομεία!! που διαθέτουν Βίλες εκατομμυρίων σε θέρετρα της Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής και Πιε-ρίας, με προσόν, μόνον την πολιτική τους ιδιότητα.

2-ΣΤΗΝ Γ.Γ.Ε.Ε ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ-
ΠΛΗΝ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ!!!
Είναι γεγονός, πως παρά τις επιστολές ,τα Υπομνήματα και τις προτάσεις των ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης και Δημοσιογραφικών οργανώσεων, προς τον αρμόδιο Υφυπουργό, και την έως τυπική επικοινωνία του με τα Περιφερειακά ΜΜΕ, τίποτε δεν φαίνεται να γίνε-ται, εκτός των παχαίων –πολιτικάντικων- λόγων που εκφράστηκαν. Ούτε καν αντιμετω-πίστηκε, η απλή εφαρμογή των σχετικών Νόμων της Κρατικής Διαφήμισης, που οργιά-ζει ,προφανώς και κάτω από την μύτη του Υφυπουργού!!! Ο οποίος, δεν πιστεύουμε να αρκέστηκε μόνον στην κατοχή του θώκου!! που έρχεται και παρέρχεται.

2-**ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ «ΑΕΡΑΤΣΙΔΙΚΕΣ ΚΟΜΠΑΝΙΕΣ»
-Μέτοχοι με 2% επί των ακαθαρίστων εσόδων σε κάθε επιχείρηση.
Κόντρα στην ευκαιριακή κομπίνα, εμφανίζεται η εκλογή 1 Ευρωβουλευτή στη Σουϊδία με ποσοστό 7,1% στο Κόμμα –Κατάργησης της καπηλείας των «Πνευματικών Δικαιω-μάτων» και κατά των «πραιτοριανών» που εμφανίζονται –βασιλικότεροι του βασιλέως. Στη λογική, άλλοι δουλεύουν, δημιουργούν και άλλοι βολεύονται!! Λογική που αντι-κρούει αποτελεσματικά ο νέος Νόμος που ενέκρινε η Γερουσία της Βουλής της Πολω-νίας για κατάργηση του βαφτισμένου ως ανταποδοτικού τέλους. Και ενώ όλα αυτά συμ-βαίνουν στο κόσμο, η Ελλάδα δεν μπορεί να απαλλαγεί από παιδικές ασθένειες, για να συντηρεί αερατσίδικες κομπανίες.

2-**Ο ΚΟΙΝΟΣ ΝΟΥΣ.
Απορεί και εξίσταται με την επικαλούμενη Παγκόσμια Οικονομική κρίση και ρωτάει.
Μα επί τέλους:
Σταμάτησε: η Γεωργο-Κτηνοτροφική παραγωγή και κατανάλωση.
Σταμάτησε, η Βιομηχανική παραγωγή και κατανάλωση.
Σταμάτησε, το Εμπόριο και οι μεταφορές.
Σταμάτησαν οι προσφερόμενες υπηρεσίες και ο Τουρισμός.
Πως , από την ήδη υπερπαραγωγή, φτάσαμε στην απειλούμενη φτώχεια.
Ποιος Οικονομολόγος θα μας εξηγήσει το φαινόμενο, που ο κοινός νους δεν μπορεί να κατανοήσει.

1-** ΚΑΘΕ ΓΩΝΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ
Η Οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας, επιχειρήθηκε να εκφραστεί την τελευταία 20/τία, με την υπέρ-παρουσία Τραπεζικών καταστημάτων σε κάθε γωνιά και σταυροδρόμι, ως «λαϊκά πορνεία» αναμορφωμένης έννομης μεθοδευμένης Τοκογλυφίας, για να ξεζουμί-σει και την τελευταία λαϊκή ικμάδα, ως πλάνο της επιβολής της Παγκοσμιοποίησης.

1-ΣΤΟΥ ΚΑΣΙΔΗ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ
ΟΙ ΝΕΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ
ΟΙ νέα γενιά των οικονομολόγων που έχει κατακλείσει τον ευρύτερο χώρο της οικονομι-κής και κοινωνικής ζωής του τόπου μας, μπορούν να χαρακτηριστούν ως εξωπραγματι-κοί και σχεδόν αερατσίδες, αφού το μόνο που μπορούν να καταφέρουν, είναι το πώς να ξοδεύουν και να εισπράττουν και όχι το πώς θα παράγουν. Αυτής λογικής φαίνεται να είναι και οι Οικονομολόγοι –Υπουργοί- των τελευταίων 20 χρόνων, που τιμήθηκαν και με τον τίτλο του «τζάρου» της Οικονομίας, που όπως φαίνεται, περισσότερο τους κολά-κευε ,παρά τους προβλημάτιζε ως ειρωνεία. ΟΙ Υπουργοί Οικονομικών, αντί την οικο-νομία τους να την στηρίξουν στην πάταξη της σπατάλης των υπηρεσιών, τους μαϊμού συνταξιούχους, τις μεθοδευμένες επιτροπές και τους καμουφλαρισμένους συμβούλους τους, επιχειρούν να λύσουν τα προβλήματά τους με την στυγνή φορολόγηση και την βαφτισμένη μόδα των προστίμων –εισπράξεων. Και διερωτάται ο απλός νους. Δηλαδή, ποια η ουσιαστική διαφορά ενός «οικονομολόγου» -Υπουργού, από έναν απλό πολίτη με κοινό νου!!!

2-** ΝΟΘΕΥΤΗΚΕ Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
130 εργαζόμενοι σε ένα Ραδιοφωνικό σταθμό!!! Και 450 σε μια Εφημερίδα!!!
Οι αριθμοί δηλώνουν την νόθευση της βασικής έννοιας της εργασίας και αποδεικνύουν το δούλεμα, που σίγουρα οδηγεί στις ζημίες και την ανασφάλεια των εργαζομένων.
Πολλοί, καταλαβαίνουν το δούλεμα που γίνεται.

2-**ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ- ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.
Η Ελλάδα είναι εξ υπ’ αρχής Δημοκρατική χώρα, κάτι που ίσως δεν έμαθαν στην χώρα τους οι Λαθρομετανάστες -Ασιάτες-Αφρικανοί κλπ και μπερδεύονται. Η Δημοκρατία, όμως έχει και τους κανόνες της, που θέλουν ,δεν θέλουν, οφείλουν να ξέρουν, πριν είναι πολύ αργά. Μη θίγετε τους Έλληνες στο φιλότιμό τους και την ευαισθησία τους, γιατί τότε δεν σας σώνει τίποτε. Σε τίποτε δεν σας φταιει η Ελλάδα, αν η πατρίδα σας, σας αναγκάζει να φεύγετε όπου δήποτε!! Συνέλθετε, πριν είναι αργά ,πριν οι Έλληνες σας θεωρήσουν εχθρούς τους, μέσα στη χώρα τους. «Μαυραγορίτες, Δοσίλογοι, απρόσωποι-κουκουλοφόροι, εσμός απατεώνων», αποτελούν το παρασκήνιο του παρακράτους και συνθέτουν τους προασπιστές των «δικαιωμάτων» των λαθρο-μεταναστών.

2-** « ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ»
ΠΟΥ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗ-ΤΑ ΤΟΥΣ΅!! ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΜΕ ΚΟΥΚΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΤΟΥΣ!!
Αλήθεια, ποιους ενοχλεί η ονομαστικοποίηση των καρτοκινητών; Τι έχουν να κρύψουν, όσοι αντιδρούν για την λειτουργία των Καμερών σε δημόσιους χώρους; Και γιατί κρύ-βουν το πρόσωπό τους, με Κουκούλες, οι καταστροφείς της λαϊκής περιουσίας, του Κράτους και των ιδιωτών!!!
Εκβράσματα της κοινωνίας, που δυστυχώς «εκτρέφει» και ανέχεται η Δημοκρατία μας.

1-** ΒΑΦΤΙΖΟΝΤΑΙ ΩΣ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ
Ενώ στην πραγματικότητα λειτουργούν ως υπεργολάβοι των κρατικών υπηρεσιών, δημιουργούν τεράστιες περιουσίες, χωρίς ουσιαστικό έλεγχο και πόθεν έσχες και με-τατρέπονται από υπάλληλοι προσφοράς, σε κακά αφεντικά των κρατικών υπηρε-σιών και υποχρεώσεων, συμπληρώνοντας την διαπλοκή και συναλλαγή, υπηκόων και πραιτοριανών !!! επιβεβαιώνοντας την κατάντια της Ελληνικής κοινωνίας,

2-** ΑΓΡΟΤΕΣ- ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ –ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ
ΚΑΤΑΛΗΨΙΕΣ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΓΕΦΥΡΙΩΝ-
ΣΕ ΝΕΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΑΓΩΝΩΝ !!! ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΛΕΚΤΙΒΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ !!
Με τη λογική, «το δικό μου γάλα είναι πιο άσπρο» δεν μπορεί να αναπτυχθεί το εμπό-ριο. Οι παραγωγοί κάθε είδους: σιτηρών, σταφυλιών, ροδάκινων, ρυζιού, βαμβακιού κλπ, χωρίς να θέλουν, εξωθούν στην επιβολή του Κράτους- επιχείρηση, δηλαδή, στο ε-γκληματικό πείραμα του υπαρκτού Σοσιαλισμού, που εξέθρεψε τον Κρατικό Καπιταλι-σμό και τους προδότες του λαού. Αντί να κινητοποιούνται κατά του Κράτους και των Εμπόρων, που η διαιρετότητά τους συντηρεί, μπορούν αν πράγματι θέλουν και είναι υ-πεύθυνοι, σωστοί και σοβαροί και όχι ευκαιριακοί, ,αντί να χρεώνουν τις δικές τους υπο-χρεώσεις σε άλλους, μπορούν να διαφεντέψουν το βιος και την παραγωγή τους με την λειτουργία των αντίστοιχων Συνεταιρισμών τους. Μπορούν να εμπορευτούν τις παραγω-γές τους κατευθείαν με τους καταναλωτές στο εσωτερικό (υπολογίζοντας την ποσότητα της εσωτερικής βασικής αναγκαιότητας κατανάλωσης) και το εξωτερικό, (διαπιστώνο-ντας τις αγορές ζήτησης) αναλαμβάνοντας την εμπορία των προϊόντων τους και χωρίς να επικαλούνται τον μονοπωλιακό εκβιασμό των εμπόρων. Μπορούν να στελεχώσουν τους Συνεταιρισμούς, με όλες τις σύγχρονες επιστημονικές ειδικότητες εμπορίας και διά-θεσης και να εμπορευτούν μόνοι τους, χωρίς να τους φταινε οι έμποροι και το Κράτος. Αυτή είναι μόνη οδός και τρόπος να αυτοπροστατευθούν και όχι με το να καταλαμβά-νουν τους δρόμους και τις γέφυρες και να αναδεικνύονται ως ψευτοαγωνιστές του δίκιου τους. Όλα τα άλλα, είναι –κουτοπονηριές, πως φταινε άλλοι και όχι αυτοί, που δεν μπο-ρούν να διαχειριστούν το βιος τους.

2-** ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΜΕ ΤΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ -ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΙΚΗ- ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟ-ΚΡΑΤΙΑΣ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΙΟΣ ΤΗΣ ΓΡΥΠΗΣ- ΓΙΑ ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ
Η σύγχρονη υποβολή της κοινωνίας, επιχειρείται μεθοδικά από τους γνωστούς-άγνω-στους- οργανωτές, με πρώτο πλάνο την επικαλούμενη ,Οικονομική κρίση, ως κρίση της φούσκας, για να υποβαθμίσει τις βασικές αξίες της ζωής, που σίγουρα δεν είναι το χρή-μα. Μια κρίση, που πάει να γελοιοποιηθεί, παρά την συγχορδία των φορέων –Τραπεζών- Χρηματιστηρίων-Κυβερνήσεων- ΜΜΕ ,που επιστράτευσαν. Την ίδια τύχη ακολουθεί και η συμπληρωματική προπαγανδιστική επινόηση της περιβόητης –Γρίπης-που απειλεί με πανδημία την ανθρωπότητα. Σα συμπλήρωμα, αναμένεται η Τρίτη επινόηση. Άραγε ποια θα είναι, ώστε να γελοιοποιηθούν οι ουτοπικοί σχεδιαστές της Παγκοσμιοποίησης.

1-**ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΔΟΧΗ ΜΕ ΣΥΝΕΣΗ-
ΣΤΗ ΛΟΓΙΚΗ «ΤΩΝ ΦΡΟΝΙΜΩΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ..»ΔΙΑΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗ Ν.Δ.
Με πολιτική σύνεση, ο Κ. Καραμανλής θεμελιώνει την διαδοχή του, από το Υπουργείο Πολιτισμού, ως βάση εθνεργεσίας, μετά τα πρόσφατα πειράματα των διεθνιστών, που σχεδόν θεωρούν ως περιττή αξία και ευθύνη, του να είσαι Έλληνας.

2- 180 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ !!
ΟΛΗΜΕΡΙΣ ΤΟ ΧΤΙΖΑΝΕ!! ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΓΚΡΕΜΙΖΟΤΑΝ!!
Ο στίχος του λαϊκού ποιητή, ταιριάζει , σχεδόν απόλυτα, με την μακρόχρονη νεοελληνι-κή πολιτική και κοινωνική εξέλιξη. Όλες οι διαδοχικές Κυβερνήσεις, επιχειρούν να χτί-σουν το «γεφύρι» των πολιτικών και κοινωνικών επικοινωνιών του λαού, να καθορίσουν τις υποχρεώσεις-ευθύνες του Κράτους-καθώς και τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του λαού-των πολιτών. 180 χρόνια και πλέον ελεύθερης ζωής, και δεν έχουν καθορισθεί ορι-στικά και ξεκάθαρα, οι υποχρεώσεις του κράτους και οι ευθύνες του απέναντι στους πο-λίτες, στην τήρηση των Νόμων και την ευθύνη του, να καθορίσει τους εργασιακούς, μι-σθολογικούς, συνταξιοδοτικούς, υγειονομικούς, εκπαιδευτικούς, πολιτιστικούς όρους και συνθήκες λειτουργίας του. 180 και πλέον χρόνια, και δεν έχουν καθορισθεί οι βασικού κανόνες εργασίας, αμοιβής, συνταξιοδότησης, υγείας, εκπαίδευσης κλπ. Και αναμοχλεύ-ονται κάθε φορά ,από κάθε Κυβέρνηση, και αντί να λύνονται προοδευτικά και αναλογι-κά τα κλασικά προβλήματα, της κοινωνικής και πολιτικής ζωής, κάθε φορά χειροτερεύ-ουν, ώστε σήμερα να εμφανίζονται σα νέα αρχή και πρωτόγνωρα θέματα. 180 χρόνια, και είναι Σα να ξεκινά η ζωή από σήμερα, λες και δεν υπήρξε το χθες, ως θεμέλιο οικο-δόμησης και βελτίωσης. 180 χρόνια τώρα, και δεν υπάρχει τίποτε θεμελιωμένο, πάγιο και σταθερό στη βάση του. Οι Κυβερνήσεις έρχονται και παρέρχονται και ανακαλύπτουν ως νέα τα προβλήματα του χθες, λες και είναι ουρανοκατέβατοι !!! Έτσι, δικαιολογείται, ώστε η σημερινή Ελλάδα, να είναι «ένα πολιτικό-κοινωνικό μπάχαλο» όπου συγχέο-νται υποχρεώσεις, ευθύνες και δικαιώματα,- οι θεσμικοί φορείς εξουσίας, από ανεξάρτη-τοι, κατάντησαν αυθαίρετοι- και εν πολλοίς επικίνδυνοι για τη Δημοκρατία - που απα-ξιώνουν την πολιτική εξουσία και αλλοτριώνουν τον λαό-πολίτες. 180 και πλέον χρό-νια… Σα μια στιγμή στην αιωνιότητα της Ελλάδας!!!, των αεί παίδων!!! Ώστε η Κυβέρ-νηση να μιλά τώρα , για νέο μισθολογικό, Ασφαλιστικό, υγειονομικό, Εκπαιδευτικό ,κλπ
Νομοθετικό έργο, Σα να μη υπήρχε χθες!!! Και η αντιπολίτευση, η ως μέχρι χθες Κυ-βέρνηση, υπόσχεται τα ίδια!!180 χρόνια ουσιαστική ανικανότητα θεμελίωσης της κρατι-κής λειτουργίας! Και ο λαός παίζει το παιχνίδι τους, ανίκανος να επιβάλει τους όρους του. Μα, αν όλα αυτά παγίωσαν ήδη 180 χρόνια τώρα, ένα τέτοιο τρόπο ζωής, τότε η σύγχρονη αναφορά της «επανίδρυσης του Κράτους» αλλοτριώνεται με το «έξις Δευτέ-ρα φύσις» και μετατρέπεται σε μια ουτοπική επιθυμία, που μπορεί να επικαλείται κάθε Πρωθυπουργός, για τις ευγενείς του προθέσεις!!!

2-ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!!!
Τηλεόραση ο Κακλαμάνης!!! Ραδιόφωνο ο Σιούφας !!! Εφημερίδα..ποιος;
ΠΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ… ΠΟΣΑ ΞΟΔΕΥΟΝΤΑΙ –ΣΠΑΤΑΛΟΥΝΤΑΙ- ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ -ΑΠΟ ΤΟ ΑΧΘΟΣ- ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΠΛΟΥΡΑΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΥΦΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΦΩΝΙΑΣ !!!
Σε προηγούμενο φύλο της Εφημερίδας μας, αναφερθήκαμε στον πολιτικό ανταγωνισμό των Προέδρων της Βουλής –Κακλαμάνη και Σιούφα- που σε εποχές-περιόδους- οικονο-μικής λιτότητας ,άκρατης ανεργίας, απόλυτης φτώχειας και πλήρους πολυφωνίας, των ΜΜΕ, δεν δίστασαν ο καθένας τους, να επιφορτίσουν τον Ελληνικό λαό, με καταχρηστι-κά, ως μη όφειλαν έξοδα. Προκαλέσαμε τους Προέδρους να μας εξηγήσουν το υπεύθυνο πολιτικό σκεπτικό τους, ώστε να επιβαρύνουν τον Έλληνα πολίτη, εκτός της κατεστημέ-νης καταχρηστικής επιβάρυνσης της ΕΡΤ, και με το όχι και τόσο ευκαταφρόνητο κό-στος-σπατάλη- των ΜΜΕ της Βουλής. Και ακόμη περιμένουμε!! Και συμπληρώνουμε το ερώτημα, για να μάθει ο λαός που εκπροσωπούν: Πόσοι είναι οι Δημοσιογράφοι και το λοιπό προσωπικό, 1) Στην Τηλεόραση -του Κακλαμάνη- και 2) Στο Ραδιόφωνο –του Σιούφα- με τους αντίστοιχους Ισολογισμούς τους. Τώρα, μένει να δούμε και κάποιον άλλο Πρόεδρο, που θα φροντίσει να εκδώσει και Εφημερίδα της Βουλής!!!

2-ΠΟΙΟΙ ΣΥΝΤΗΡΟΥΝ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΟΥΝ ΤΗΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΑ!!!
ΓΙΑ ΝΑ ΘΕΩΡΗΣΕΙΣ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ!!!
ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΑΝΟΙΚΟΝΟΜΗΤΑ ΚΑΙ ΤΡΑΓΕΛΑΦΙΚΑ- ΓΙΑ ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ
ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΑΛΥΜΜΕΝΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΚΑΙ ΑΒΑΝΤΑ-ΡΙΣΜΑ (ΤΩΝ ΝΟΜΙΜΩΝ ΥΠΕΡ-ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ) ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ
Αν δεν είναι έτσι, ή κάπως έτσι, ας μας εξηγήσουν με επιχειρήματα. Πως για να εισπρά-ξεις ένα δάνειο από Τράπεζα, ή και να θεωρήσεις Τιμολόγια της επιχείρησής σου, οφεί-λεις εκτός των ατομικών και επιχειρηματικών εγγυήσεων που διαθέτεις, να διαθέτεις ει-δικότερα, Εκκαθαριστικό σημείωμα της Εφορίας, Σημείωμα Ασφαλιστικού φορέα, λες και προσφεύγεις στο δανεισμό, για να τα πάρεις και να διασκεδάζεις!! Και όχι να αντα-ποκριθείς στις επικίνδυνες υποχρεώσεις σου ,στην Τράπεζα, τον Ασφαλιστικό φορέα, και την Εφορία, που σε απειλούν και με προσωποκράτηση. Με τις παρούσες συνθήκες, για να μπορείς να πάρεις το Δάνειο, πρέπει να πληρώσεις την Εφορία και το Ασφαλιστικό φορέα. Άρα , πρέπει να βρεις χρήματα από άλλη πηγή. Ποια άλλη πηγή υπάρχει, εκτός την Τοκογλυφία!!! Αν ξέρει ο Υπουργός, ας μας το πει. Ο πολίτης λοιπόν ,προσφεύγει στην Τοκογλυφία, -με συνειδητή συνέργια του Υπουργείου- παίρνει τα χρήματα του Τοκογλύφου και πληρώνει την Εφορία, την Ασφάλειά του και μετά παίρνει το περιβόη-το Δάνειο, για να πληρώσει, την Τράπεζα, την Ασφάλεια και τον Τοκογλύφο του!!! Τι άλλη λογική εξυπηρετεί, «η εξυπνάδα αυτή» ,ας μας εξηγήσει ο αρμόδιος Υπουργός, και αν αυτό εντάσσεται στα πλαίσια της «επανίδρυσης» του Κράτους!!!

1--Ε. Μ. Ο.
και . . . Η έλλειψη κοινωνικής στοργής, συνήθως οδηγεί σε ανεπιθύμητα αδιέξοδα.
Οι γνωστοί πλέον E.Μ.Ο. και οι παρόμοιοί τους, είναι οι νέες κατηγορίες νεολαίων της παγκοσμιοποίησης, που αναζητώντας ιδανικά και τρόπους εκτόνωσης της εσωτερικής τους φυσικής ορμής, θυσιάζονται οι ίδιοι, λόγω κοινωνικής αναλγησίας. Οι E. Μ. Ο. δεν γνωρίζουν: τι σημαίνει ο τίτλος τους, ποιος είναι ο ιδρυτής του είδους τους, το εύρος και την εμβέλειά τους, ούτε έχουν κάποιον συγκεκριμένο στόχο. Ακόμα δεν εκπροσωπούν κάποια: ιδεολογία, παράταξη, ούτε κανέναν όμιλο. Και ως ιδεολόγημα δεν καλλιεργεί καν τον όρο ιδανικά.
Εάν κανείς θέλει να διακρίνει τον εσώτερο τους κόσμο, εύκολα θα διακρίνει, όμορφα παιδιά, καλοπροαίρετους νέους, και προπάντων έτοιμους να προσφέρουν κάτι αξιόλογο. Εκείνο που επίσης θα παρατηρήσει είναι το κενό, την έλλειψη στοργής και φροντίδας, καθώς και την μη αναγνώριση της υπόστασης και προσωπικότητάς τους. Είναι η αντα-νάκλαση της εικόνας, η έκφραση της εκάστοτε κοινωνικής δομής που γαλουχήθηκαν! ( Παν.Ελλήνιος)

2-ΠΛΑΝΗΤΑΡΧΙΚΑ
Ο εμπαιγμός των παπαγάλων, από τα αιλουροειδή αρπαχτικά.
Μετά τον β΄ παγκόσμιο πόλεμο που, Ε.Σ.Σ.Δ.και Η.Π.Α, επιβλήθηκαν στην υφήλιο σαν δυο δήθεν αντίθετες υπερδυνάμεις, το παιχνίδι ανάμεσα στα αρπαχτικά των πλανηταρ-χιών και των λαών της γης, χόντραινε πολύ. Μαζί με την σύγχυση της ημιμάθειας που διοχετεύεται στην παγκόσμια κοινή γνώμη, για το μέλλον της, κατά καιρούς οι υπερδυ-νάμεις προβάλλονται σαν αλληλοαπειλούμενες, ώσπου να πετύχουν τον στημένο στόχο τους, και μετά όλα ηρεμούν πάλι. Πάντα βέβαια, σχεδιασμένα στα ίδια κέντρα, κι εξυπη-ρετώντας κοινά ενδιαφέροντα. Τέτοιες τακτικές υπάρχουν κατά καιρούς κάμποσες, ανά-μεσά τους λόγου χάρη, και αυτές που έπονται:
1.1955, κατά την εθνικοποίηση της διώρυγας του Σουέζ, αλληλοαπειλήθηκαν
2.1961,κατά την φάρσα ενάντια στην Κούβα, έφτασαν στα πρόθυρα πολέμου
3.1970, κατά την δολοφονία του Νασέρ, αλληλοχρεώθηκαν το βαρύ έγκλημα
4.1973,κατά τον ανδραποδισμό της παλαιστίνης,έτριζαν τα δόντια στον άλλο
5.1989,κατά την επιδρομήενάντια στον Καντάφι,τότε βρυχήθηκαν αμφότεροι
6.2000,κατά την ισοπέδωση της Γιουγκοσλαβίας,ο ένας τα χρέωνε στον άλλο
7.2003,κατά την επιδρομή ενάντια στο Ιράκ,τοξεύτηκαν κεραυνοί εκατέρωθε
8.2008,κατά την αναταραχή της Απχαζίας,αλληλο-απειλήθηκαν με αντίποινα
(Παν. Ελλήνιος)

2-«ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΙ» ΜΕ…. ΤΟΝ ΚΑΦΕ !!!
Η καθημερινή μας συνήθεια ο ελληνικός ή στιγμιαίος ή ο εσπρέσο καφές αγγίζει το 0,65% της παγκό-σμιας παραγωγής καφέ (22.755 τόνους τον χρόνο). Είμαστε στην 2η θέση παγκοσμίως στην κατανάλωση εκτός σπιτιού και στην 13η θέση σε κατά κεφαλή κατανάλωση με 1,6 καφέδες την μέρα.
Μια αγορά με το…άρωμα των 400 εκατ. ευρώ τον χρόνο είναι η αγορά καφέ στην Ελλάδα. Οι επιχειρή-σεις του κλάδου προσπαθούν να λανσάρουν νέα προϊόντα με σκοπό να αυξήσουν τις πωλήσεις, οι οποίες συνεχώς αυξάνουν παρά τις αυξήσεις των τιμών που έχουν σημειωθεί από το 2002 και μετά και σε τιμές πρώτων υλών να ξεπερνούν τα 300%.
Το 80% του καφέ ανήκει σε τρεις πολυεθνικές (Nestle, Kraft, Sara Lee), ενώ τα προϊόντα ιδιωτικής ετι-κέτας ξεπερνούν το 5%. Υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός μεταξύ τους και πάντα με προσφορές ή δώρα προσπαθούν να δελεάσουν τους καταναλωτές.
Η αύξηση κατανάλωσης του καφέ έχει ρυθμό γύρω στο 4% με κύριο πρωταγωνιστή τον εσπρέσο (4,4% ο ελληνικός, 2% ο στιγμιαίος, 6,1% του φίλτρου και με διαφορά ο εσπρέσο 16,1%).
Πάντως ο ελληνικός καφές στην χώρα μας καταλαμβάνει το 51% της συνολικής κατανάλωσης με ετήσιο τζίρο που ξεπερνά τα 120 εκατ. ευρώ. (Καλοχριστιανάκης)

2-ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
Πριν λίγες μέρες η Τράπεζα Ελλάδας επέβαλε χρηματικά πρόστιμα σε 16 πιστωτικά και χρηματοδοτικά ιδρύματα, για παραβάσεις ή παραλείψεις που συνδέονται κυρίως με την πληροφόρηση που παρέχουν στους πελάτες τους, αλλά και τις «κρυφές» επιβαρύνσεις των συναλλαγών. Ορθώς κτυπάει το «καμπανάκι» η Τράπεζα Ελλάδας για την πιστή τήρηση των κανόνων διαφάνειας των συναλλαγών.
Βλέπουμε όμως ότι καμιά φορά δεν αναφέρεται ποια συγκεκριμένη Τράπεζα είναι, την διεύθυνση της σε ποια πόλη ώστε οι συναλλασσόμενοι να κάνουν τις σωστές επιλογές τους, μάλιστα και με προσοχή στον καταιλογισμό των διαφημίσεων, μηνυμάτων, σπότ, των παρεχομένων με κάθε είδους επικοινωνίας από τις τράπεζες υπηρεσιών και προϊόντων τους.
Όταν πρόκειται όμως για έναν επαγγελματία κατονομάζεται και διασύρεται από όλα τα μέσα ενημέρωσης, επιτέλους θα εφαρμόζονται δημοκρατικά οι Νόμοι για όλους; (Καλοχριστιανάκης)


1-ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
Δισεκατομμύρια ανθρώπων, διαβιούν κάτω από τα όρια της απόλυτης εξαθλίωσης. Δισε-κατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση σε πόσιμο νερό!! Πάνω από 1 δισεκατομμύ-ριο άνθρωποι κοιμούνται καθημερινά πεινασμένοι!! Κάθε λίγα δευτερόλεπτα πεθαίνει και ένα βρέφος, από ασιτία!!
Αυτά όλα δεν είναι Ιστορικές διαπιστώσεις κάποιου μακρινού Μεσαίωνα. Συμβαίνουν σήμερα. Συμβαίνουν στην εποχή της διαστημικής τεχνολογίας και των οπτικών ινών. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της Μεταβιομηχανικής εποχής. Στον καιρό της βιομηχανικής εποχής η δουλειά «περίσσευε» και το μεγάλο πρόβλημα των εργαζομένων ήταν η εκ-μετάλλευσή τους από την πλευρά των εργοδοτών. Σήμερα, φτάσαμε στο σημείο να ανα-ζητούμε «εκμεταλλευτές» Και να μη βρίσκουμε. Κάποτε οι άνθρωποι ζητούσαν δικαί-ωμα στην «τεμπελιά» και σήμερα ζητούν το δικαίωμα στην εργασία. Βαδίζουμε ολοτα-χώς, προς ένα Μεσαίωνα, πολύ χειρότερο από τον προηγούμενο. Ένα μεσαίωνα ,όπου οι λίγοι θα έχουν τα πάντα στον απόλυτο βαθμό και οι πολλοί δεν θα έχουν τίποτα ,στον ίδιο απόλυτο βαθμό. Ιδιωτικοποιήθηκε στην κυριολεξία το σύνολο του πλανήτη. Μερι-κές χιλιάδες ιδιωτών, ελέγχουν πλέον το σύνολο του παγκόσμιου κεφαλαίου. Μερικές χιλιάδες ιδιωτών, καθημερινά αποφασίζουν για τη ζωή και τον θάνατο δισεκατομμυρί-ων, .Η μόνη ιδιομορφία της σύγχρονης μεσαιωνικής εποχής, είναι ότι υπάρχει αντιστρο-φή των όρων σε σχέση με όσα συνέβαιναν στον ιστορικό μεσαίωνα. Κάποτε, η γνώση δεν έφτανε και οι λαοί έβγαιναν στους δρόμους για να αγωνιστούν, χωρίς να έχουν εφό-δια. Σήμερα, που υποτίθεται περισσεύουν οι γνώσεις, οι λαοί περιμένουν από τον «κα-ναπέ» για να τους σώσουν άλλοι. Έχουν οι λαοί το σθένος, να απαιτήσουν την εφαρμο-γή λύσεων; (Αρ. Στεφανίδης)

2-Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ 3ου ΔΡΟΜΟΥ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΣΥΔΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΕ ΥΠΕΡ-ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ- ΤΩΝ ΔΗ-ΜΟΣΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΜΕ ΠΟΣΟΣΤΑ Ή ΦΑΚΕΛΑΚΙ!!! ΚΑΙ ΜΕ ΕΛΑΣΤΙ-ΚΟΠΟΙΗΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΘΕΣΜΙΚΩΝ ΕΞΟΥΣΙΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑ-ΤΙΑΣ ΠΟΥ ΔΙΣΤΥΧΩΣ ΣΥΝΤΗΡΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΕΠΙ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΥ!!!

2-ΑΜΕΛΗΤΕΑ ΩΣ ΜΗΔΕΝΙΚΗ Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΣΤΗΝ Α-ΤΜΟΣΦΑΙΡΑ!
Για να θεμελιωθεί μια χρήσιμη προσέγγιση με τα φυσικά φαινόμενα, που ταλανίζουν σκληρά την ανθρωπότητα, είναι ανάγκη να προαχθεί μια επικοινωνία μαζί τους, με πλή-ρη αντικειμενικά κριτήρια. Οι κατά καιρούς αναφορές σε ελ-νίνια, τσου-νάμι θερμο-κήπια, και άλλες παρωδίες, δεν βοηθούν και δεν φωτίζουν καθόλου, ούτε τους «επαΐο-ντες», αλλά ούτε και την ταλαιπωρία των λαών που τα υπομένουν.
Μερικά από αυτά είναι: τυφώνες, λαίλαπες, ανεμοστρόβιλοι, σεισμοί, κρύο, ζέστη, μικρά καλοκαίρια και μεγάλοι χειμώνες, και το αντίθετο, καθώς και άλλα παρόμοια.
Εκείνο που θα υπογραμμιστεί εδώ πάλι είναι ότι, αναφορές στοχαστών της αρχαιότητας, συμβάλλουν πολύ παρατήρηση των τακτών εναλλαγών που καταλήγουν σε έγκυρα συ-μπεράσματα και οδηγούν στην πλήρη αποκρυπτογράφησή τους.
Το βέβαιο σ’ αυτή την περίπτωση είναι ότι, τα καιρικά φαινόμενα που τελευταία θεω-ρούνται ανακαλύψεις νέων συμπεριφορών, επικρατούν πάνω στη γη, τουλάχιστον κά-μποσα εκατομμύρια χρόνια, σχεδόν με καμία αλλαγή. ΠΑΝ ΕΛΛΗΝΙΟΣ

2-ΟΙ ΠΑΝΟΥΡΓΕΣ ΕΠΙΝΟΗΣΕΙΣ, ΠΟΥ ΒΡΙΚΟΛΑΚΙΑΖΟΥΝ, ΟΠΟΤΕ ΧΡΕΙΑ-ΖΟΝΤΑΙ!
Η μεθοδευμένη τρομοκρατία, που εδώ και μερικά χρόνια ξετροχίασε την ανθρωπότητα από την συμβατή ζωική της πορεία, επανήλθε. Προβάλλει πάλι τα πανούργα επινοημένα φαντάσματα της τρομοκρατίας, σαν ξόρκια. Και ως συνήθως, αναμοχλεύει επιλεκτικά την πετυχημένη επιχείρηση πανικού, που επιβάλλεται δόλια στην οικουμένη. Τελικά δε, οι διαχειριστές των ανθρώπινων τυχών, πετυχαίνουν τους στόχους της οικονομικής, κοι-νωνικής, πολιτικής, πνευματικής και πολιτισμικής τους καθοδήγησης, με την γνωστή δυ-σπραγία. Έτσι ξαναβρικολάκιασαν το νεφέλωμα του αρχηγού των τρομοκρατών, και η παγκόσμια κοινή γνώμη, ξαναμπήκε στο διαχρονικό παιχνίδι του εμπαιγμού, με το οποίο διαμορφώνουν τον χαρακτήρα της!
Έχε γεια, καημένε κόσμε, μέσα στην ασυμμάζευτη αχρωματοψία σου!
ΠΑΝ ΕΛΛΗΝΙΟΣ

1 «Η ΤΗΛΕ-ΑΜΙΛΛΑ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΑΓΟΝΗΣ ΑΠΟΜΙΜΗΣΗΣ»!
Φτάσαμε και σ’ αυτό. Ως τώρα είχαμε την αντιγραφή του ενός παρουσιαστή από τον άλ-λο, της μιας τηλεπαρουσιάστριας από την άλλη, και του ενός διαύλου από τον άλλο, με την αντιγραφή στο μεγαλείο της!
Τώρα πια ξεπεράστηκαν όλ’ αυτά και περάσαμε πλέον στην ενδοθεματική αναπαραγω-γή, όπως: Τι είπε η Τιτίνα με την Λουλούκα, η ξανθιά με την μελαχρινή, πως πιάστηκαν από τα μαλλιά και πως αλληλογδύθηκαν οι «διασημότητες». Και ακόμα πως αρπάχτηκαν ο Λουμπούκος με τον Παλούκο, τι έσυρε ο Λοντρίνος στον Κλουλουμένιο, και πως τελι-κά αλληλοάδεισαν τις σακούλες τους.
Και για να μην μείνει κανείς παραπονεμένος, υπάρχουν και τα «φιλοφρονήματα», οι ψευτοέπαινοι, οι κολακείες στα φανερά, και οι μπηχτές στα παρασκήνια.
Έτσι όλοι είναι πλέον «ευτυχισμένοι» όπως οι μακάριοι, οι δε τηλεθεατές, τον κακό και τον ανάποδό τους τον καιρό, δεν τους φτάνει που αλληλοξεσκελεάζονται οι τα πάντα ξε-ρόλες, με τόσους αντιγραφείς και αρχιαντιγράφους, θέλουν και άλλα. Χαιρέτα μας τον πλάτανο! ΠΑΝ ΕΛΛΗΝΙΟΣ

1- ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟ Οι ανεύθυνες και ατεκμηρίωτες πληροφορίες, προκαλούν πανικό!
Ενώ αντικειμενικά, εδώ και μερικά χρόνια η θερμοκρασία της γης είναι γύρω στον ένα βαθμό χαμηλότερη από τα προηγούμενα είκοσι, οι «φωστήρες» της παγκόσμιας ενημέρωσης εξακολουθούν να μιλούν για καταστροφικό θερμοκήπιο। Το βέβαιο είναι πως, λόγω του Αλιρ-ρόθιου, που περισσεύει τις βροχοχιονοπτώσεις, στα επόμενα σαράντα περίπου χρόνια, η θερμοκρασία της γης θα χαμηλώσει, τουλάχιστον ακόμα έναν βαθμό! Διότι η μεταβολές αυτές του καιρού είναι επανα-λαμβανόμενα φαινόμενα που κρατούν πάνω της τόσο την διαχρονική της θερμική ισορροπία, όσο και την ζωή, που όμως ακόμα δεν έχουν καταγραφεί και ταξινομηθεί επαρκώς! ΠΑΝ ΕΛΛΗΝΙΟΣ

2-ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΝΕΚΔΟΤΑ-ΕΥΤΡΑΠΕΛΑ
Τω καιρώ εκείνο, στις αρχές του 21ου αιώνα,
ένας Ιερέας , αγόρασε πολυτελές ποδήλατο,
και συχνά ασχολείτο με επιμέλεια για εξάσκηση
και για λόγους υγείας, αλλά και με συχνές περιπολίες
του χωρίου του, για επίβλεψη του ποιμνίου του.
Όταν έχασε το αγαπημένο του ποδήλατο,
αγωνιούσε πολύ και ερευνούσε παντού,
αν είδαν αυτό, ή αν γνώριζαν κάτι γι’ αυτό.
Και όταν ήρθε το Σάββατο, κάλεσε τους Γραμματείς
και Φαρισαίους, επιτρόπους και ψάλτες ,δεξιούς και αριστερούς,
ανήγγελλε σ’ αυτούς το εξής πονηρό σχέδιο, για ανίχνευση
και εξεύρεση του πολυπόθητου ποδηλάτου του.
Αύριο, Κυριακή, μετά την ανάγνωση του αγίου Ευαγγελίου,
θα αναφέρω τις δέκα εντολές.
Όταν αναφωνήσω του ου κλέψεις, να προσέξετε και
να παρακολουθήσετε τα πρόσωπα και τις εκφράσεις των ανδρών,
που ίσως προσέξετε και κάποιον ενοχοποιητικό μορφασμό,
γιατί ο κλέφτης του ποδηλάτου μπορεί να κάνει κάποια κίνηση στο πρόσωπό του,
στα μάτια του, ή και στο στόμα γενικώς ,και έτσι θα εντοπίσουμε τον κλέφτη.
Και για να εκπληρωθεί το ανωτέρω αναφερθέν προφητικό ρηθέν, ο ιερέας άρχισε να
Εκφωνεί τις δέκα εντολές, αλλά προτού φτάσει στο ου κλέψεις ,αναφώνησε το ου μη-χεύσεις.
Και ως από θαύμα, ο ιερέας με βροντώδη φωνή ανέκραξε, ως νέος Αρχιμήδης.
Εύρηκα!!, εύρηκα!! το ποδήλατο, που ξεχάστηκε στον κήπο μιας αμαρτωλής!!
( Χαράλ.Θ. Χαραλαμπίδης)
Λονδίνο

1-ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΑ…..
 Εμείς οι Έλληνες χρησιμοποιούμε το λεμόνι για να αντιμετωπίσουμε την ναυτία, την δυσκοιλιότητα, ακόμη και τον πονόλαιμο. Στην Σικε-λία εισπνέουν πάνω από ένα κομμένο λεμόνι για την πνευματική τους ξεκούραση…
 Στις ΗΠΑ ο μέσος Αμερικανός τρώει σε όλη του την ζωή 50 τόνους τροφίμων. Το αγαπημένο του φαγητό είναι η πίτσα, καθώς οι Αμερι-κανοί τρώνε κάθε μέρα 72000 τετραγωνικά μέτρα πίτσας!!!
 Ερευνητές ανακάλυψαν ότι οι κόκκοι κακάου που χρησιμοποιούνται για να φτιαχτεί η σοκολάτα, περιέχουν αντιβακτηριακούς παράγοντες που μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη της οδοντικής σήψης…
 Τα μαλλιά μπορούν πράγματι να ασπρίσουν από δυνατό σοκ αλλά όχι σε μια νύχτα. Οι χρωστικές ουσίες παράγονται στην ρίζα της τρίχας, κάτω από το δέρμα, γιαυτό χρειάζονται περίπου 13 ημέρες ώσπου να εμφανιστούν τα πρώτα άσπρα μαλλιά…
 Το Πανεπιστήμιο του Κάρντιφ μας ενημερώνει ότι όσοι καταναλώ-νουν καθημερινά για πρωϊνό δημητριακά πλούσια σε διαιτητικές ίνες νοιώθουν λιγότερο άγχος και κούραση κατά την διάρκεια της ημέρας σε σύγκριση με εκείνους που καταναλώνουν κορνφλέικς…
 Οι άνθρωποι όσο γερνούν κονταίνουν, από τα 30 έως τα 70 οι άντρες χάνουν συνολικά 3 πόντους από το ύψος τους, ενώ οι γυναίκες 5 πό-ντους. Με το πέρασμα του χρόνου ο οργανισμός χάνει μυϊκή μάζα αλλά και λίπος με αποτέλεσμα την σύγκλιση των επιφύσεων λόγω της βαρύτητας των οστών. Ο σημαντικότερος παράγοντας της σύγκλισης είναι η οστεοπόρωση δηλαδή η μείωση της οστικής μάζας…
 Τα γουργουρίσματα της κοιλιάς είναι θόρυβοι που παράγονται από την αλληλεπίδραση αερίων και γαστρικών υγρών με την τροφή που μετατρέπεται σε πολτό, καθώς προχωρεί από το στομάχι προς το έντερο…
 Έρευνες των τελευταίων ετών έδειξαν ότι η κατανάλωση των κίτρι-νων λαχανικών μειώνεται, όπως και η κατανάλωση δημητριακών και φρούτων που δεν είναι κιτρώδη…
 Ο βασικός ρόλος των φρυδιών είναι να εμποδίζουν τον ιδρώτα να μπαίνει στα μάτια. Ακόμη βοηθούν στην επικοινωνία μας με τους άλ-λους. Πολλές φορές το ανασήκωμα των φρυδιών είναι πιο αποτελε-σματικό και από τις λέξεις…
 Ένας ενήλικας εισπνέει και εκπνέει το λεπτό 8 λίτρα αέρα σε κατά-σταση ηρεμίας. Μέσα σε μια μέρα καταναλώνει 550 λίτρα Οξυγόνο, αφού κατά την εισπνοή ο αέρας περιέχει 20% Οξυγόνο, ενώ κατά την εκπνοή 15%...
 Το βουητό στα αυτιά δεν συνδέεται με εξωτερικούς ήχους. Η πηγή του προβλήματος εντοπίζεται στον εγκέφαλο και συγκεκριμένα στην επικοινωνία ανάμεσα στο τμήμα που ευθύνεται για την όραση και το τμήμα που επιτρέπει την ακοή…
 Ο πιο δυνατός σεισμός στην σύγχρονη ιστορία είναι έντασης 9,5 βαθ-μών Ρίχτερ και συνέβη στην Νότια Χιλή το 1960, είχαν καταστραφεί τα χωριά της περιοχής αλλά τα παλιρροϊκά κύματα είχαν φτάσει τα 10 μέτρα και σκότωσαν 61 άτομα στην Χαβάη που βρίσκεται εκατο-ντάδες χιλιόμετρα μακριά από το επίκεντρο του σεισμού…
 Σύμφωνα με δημοσιογραφική έρευνα η γυναίκα που έχει εμφανιστεί τις περισσότερες φορές (10 συνολικά) στο εξώφυλλο του αμερικάνι-κου περιοδικού «ΤΙΜΕ» είναι η Παναγία….
 Στον ανθρώπινο οργανισμό υπάρχει ένα σημείο που το αίμα τρέχει περισσότερο γρήγορα από οπουδήποτε αλλού στο ανθρώπινο σώμα. Αυτό το σημείο είναι υπεύθυνο για τα αισθήματα του ανθρώπου που θέλει να κάνει σεξ!! Η καρδιά, σύμβολο των ερωτευμένων δημιουργεί τόση πίεση στο αίμα που αυτό θα μπορούσε φεύγοντας από τον ζωτι-κό μυ να αναπηδήσει σε ύψος 10 μέτρων!!
 Πριν από 80 χρόνια αποφασίστηκε οι φόρμες των γιατρών στα χει-ρουργεία να έχουν πράσινο χρώμα (αντί για άσπρο), διότι το αίμα α-ποκτά λιγότερο τρομακτική απόχρωση και θυμίζει περισσότερο λεκέ από καφέ ή ιδρώτα…
 Η βέρα φοριέται στο τέταρτο δάχτυλο –τον παράμεσο- γιατί τον δια-σχίζουν φλέβες που συνδέονται με την καρδιά…
 Τα μπουκώματα με ούζο προσφέρουν πρόσκαιρη ανακούφιση στον πονόδοντο, τελικά όμως βλάπτουν το στοματικό βλεννογόνο και προ-καλούν χημικά εγκαύματα στα ούλα. Το ίδιο ισχύει και για την ασπι-ρίνη που πολλοί τοποθετούν πάνω στο πονεμένο δόντι…
 Τα βρέφη έχουν 1 λίτρο αίμα (όσο χωράει σε ένα μπουκάλι γάλα) ενώ οι ενήλικες έχουν περίπου 5 έως 6 λίτρα αίματος…
 Ο αστακός μαγειρεύεται ζωντανός επειδή το κρέας του χαλάει πάρα πολύ γρήγορα. Ποτέ μην φάτε αστακό που δεν έχει μαγειρευτεί ζω-ντανός. Εξετάστε την ουρά του. Αν δεν είναι τυλιγμένη έχει πεθά-νει… πρόωρα..
 Το σαπούνι περιέχει μόρια λιπαρών ουσιών, τα λιπόφιλα και μόρια νερού τα υδρόφιλα. Όταν λοιπόν πλενόμαστε με αυτό, το λιπόφιλο τμήμα ενώνεται με την βρωμιά και το υδρόφιλο με το νερό. Με το ξέ-βγαλμα παρασύρονται υδρόφιλα, λιπόφιλα και βρώμα…
 Κατά μέσο όρο βλέπουμε 4ή 5 όνειρα κατά την διάρκεια της νύχτας, θυμόμαστε όμως μόνο τα τελευταία και αυτά όχι πάντα. Έρευνες α-ποδεικνύουν ότι στις περισσότερες φορές βλέπουμε όνειρα που αφο-ρούν γεγονότα της καθημερινής μας ζωής, όπως οδήγηση, επίσκεψη σε συγγενείς, συζητήσεις με φίλους…

ΣΤΙΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΕΣ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΑΝΘΙΜΟΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙ ΤΟ «ΤΟΙΟΥΤΟΣ ΕΠΡΕΠΕ ΗΜΙΝ ΑΡΧΙΕΡΕΥΣ»
Στις μέρες μας, ημέρες που οργανωμένα επιδιώκεται η Παγκοσμιοποίησης-Βαβελοποίησης της ανθρωπότητας, και στην Ελλάδα επικρατεί η βουβαμά-ρα και ο αντιπατριωτισμός, λίγοι είναι εκείνοι που νοιώθουν περήφανοι, για τον πατριωτισμό τους και αντιτάσσονται στις ιταμές παραχαράξεις και επι-βουλές στην αρχαιοπρεπή Ελλάδα και τον Ελληνισμό. Σ’ αυτές τις φωτεινές παρουσίες των καιρών, κατατάσσεται και ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, ο πολιτικός -Υπουργός-Παπαθεμελής, ο Νομάρχης Ψωμιάδης, ο καθηγητής Ζουράρης, ο πολιτικός αρχηγός Καρατζαφέρης, που λένε δυνα-τά την σκέψη και πίστη τους. Στις μέρες μας, που όλα υποθηκεύονται στο θεοποιημένο χρήμα και γονατίζουν πολλοί στην «Μαφιόζικη επιβολή» της Παγκοσμιοποίησης, ευτυχώς υπάρχουν λίγοι, ως κυματοθραύστες στις επι-διώξεις των ουτοπιστών και απάτριδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου